Uitkomstensets

Het wordt steeds normaler dat zorgprofessionals en patiënten samen beslissen over de best passende behandeling en hoe deze eruit ziet. Welke informatie is er nodig is om samen een beslissing te kunnen nemen?

Voor de best passende behandeling voor een individuele patiënt, brengen we met zorgprofessionals en patiënten samen in kaart welke uitkomsten het belangrijkst zijn.
Deze verschillende uitkomsten vormen gezamenlijk de set voor uitkomstinformatie (ook wel: uitkomstensets).

De uitkomstinformatie bestaat uit klinische uitkomsten (uitkomst die door een zorgverlener wordt gerapporteerd of die gebaseerd is op objectieve informatie) en uitkomsten die de patiënt rapporteert (uitkomst die wordt gerapporteerd door de patiënt zelf, zonder verdere bewerking of interpretatie van iemand anders). Er zijn zowel aandoeningsspecifieke als generieke uitkomstensets ontwikkeld. 

Alle uitkomstensets