Intervisiebijeenkomst Samen Beslissen in de praktijk met UMC Utrecht

Als ziekenhuis of zorgprofessional kun je veel leren van de ervaringen van anderen. Daarom organiseert het programma Uitkomstgerichte Zorg de online intervisiebijeenkomsten ‘Samen Beslissen in de praktijk’. Op 10 februari is er weer een. Dan vertelt Bas de Vries van het UMC Utrecht over hoe zij onder meer door videoreflectie Samen Beslissen bevorderen.

Beeld: ©Uitkomstgerichte zorg / Uitkomstgerichte zorg

Samen Beslissen is een belangrijk onderdeel van de zorg in het UMC Utrecht. Met het project ‘Beelden aan bed’ leggen ze op beeld vast hoe beslissingen in de spreekkamer worden genomen.  Zorgverleners van het UMC Utrecht doen zo nieuwe inzichten op over de besluitvorming met patiënten en hun eigen rol daarin.

Naast leren van het praktijkvoorbeeld gaan deelnemers ook in kleine groepjes uiteen met een aantal vragen. Zo doen deelnemers inspiratie en ideeën op om Samen Beslissen in de praktijk te brengen binnen de eigen organisatie.

Nieuwsgierig naar zo’n intervisie? Lees dan de sfeerverslagen van de voorgaande bijeenkomsten, bijvoorbeeld die van het Zuyderland of het UMC Groningen. Aanmelden voor de intervisiebijeenkomst met het UMC Utrecht van 10 februari kan via deze link.