Aan de slag met beperkte gezondheidsvaardigheden

Wat zijn gezondheidsverschillen en gezondheidsvaardigheden? En hoe kun je daar als ziekenhuis mee omgaan? Het Programma Uitkomstgerichte Zorg organiseert samen met Pharos online inspiratie- en aan-de-slag-sessies om ziekenhuizen met deze thema’s en vragen te helpen. Aan de hand van een kleinschalig project in eigen huis krijgen deelnemers ondersteuning om patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden een betere toegang tot zorg te bieden. De eerste ronde start op 14 oktober, meld je nu aan via het online aanmeldformulier.

Vrouwelijke professional volgt een online cursus
Beeld: ©NVZ

Wat leer je?

Op vier momenten in 2021 en 2022 kun je starten met een blok van drie gratis online bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten gaan experts in op de noodzaak van aandacht voor gezondheidsvaardigheden en wat je als werknemer in een ziekenhuis kunt doen. Als deelnemer krijg je praktische tools om direct concrete stappen te zetten. Na de inspiratiesessie ga je aan de slag met een zelf gekozen kleinschalig project in eigen huis. Je kunt een eigen project bedenken, maar we bieden ook voorbeeldprojecten aan die aansluiten bij de aandoeningen uit programmalijn 1. De resultaten presenteer en bespreek je tijdens twee terugkomdagen. Zo helpen we je om dit verder uit te rollen. Ook is er een hulplijn beschikbaar voor elk deelnemend ziekenhuis om eenmalig gratis advies te vragen (1 uur advieswerk van Pharos) bij obstakels tijdens het project of na afloop ervan over de vervolgstappen.

Meer informatie en aanmelden

Lees het complete nieuwsbericht voor meer informatie over de doelgroep en over beperkte gezondheidsvaardigheden. Aanmelden kan via de online aanmeldpagina.

Bij vragen kun je contact opnemen met Josine van der Kraan (Patiëntenfederatie), telefoon 06 270 147 83 of e-mail j.vanderkraan@patientenfederatie.nl, of met Gudule Boland (Pharos), telefoon 030 234 98 00 of e-mail g.boland@pharos.nl